Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нішніанідзе на допиті в ГПУ попросив перекладача

П'ятниця, 10 березня 2017, 17:04

Колишній генеральній консул Грузії в Одессі Теймуразу Нішніанідзе попросив перекладача під час допиту у Генпрокуратурі.

Про це сказав начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк в ефірі "112 канал".

"Нішніанідзе свого часу був генеральним консулом республіки Грузії в Одесі, маючи українську освіту, спілкуючись українською мовою зі своїми прихильниками, після ознайомлення з своїми процесуальними правами заявив клопотання про те, що йому потрібен перекладач на грузинську в силу того, що він не володіє ні українською, ні російською мовою в достатній мірі", - сказав прокурор.

"Таке право йому буде надано. У зв'язку з цим призупинили допит і поїхали у Печерський районний суд для розгляду клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу", - сказав Гуцуляк.

За його словами, прокуратура просить для Нішніанідзе запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, або 10 млн грн. застави через те, що той є громадянином іншої держави.

Гуцуляк заперечив, що у цій справі є політичний підтекст.

"Обшуки з приводу всіх цих обставин і документи ми вилучили ще коли пан Нішніанідзе працював в Одесі, тоді не було ніякого переслідування нікого з його побратимів. І цинічно зараз заявляти, що тільки сьогодні розпочате кримінальне провадження", - сказав він.

"З огляду на величезну кількість документів і товарних чеків, які засвідчують вчинені ним злочини слідству потрібно було певний проміжок часу для того щоб їх проаналізувати і матеріалізувати в документі", - додав Гуцуляк.

Він також додав, що судове засідання призначене на 19.30, а за умови, якщо не знайдуть ліцензованого перекладача, то потрібно буде переносити судове засідання.

Як відомо, колишнього генерального консула Грузії в Одессі Теймураза Нішніанідзе підозрюють у заволодінні державними коштами у особливо великих розмірах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування