У Білорусі організаторів "маршу недармоїдів" посадили на 15 діб, черговий марш заборонили

Субота, 11 березня 2017, 19:05

Співголову "Білоруської християнської демократії" Віталія Римашевського засудили на 15 діб за участь у акції протесту у Молодечно проти "податку на дармоїдство".

Про це повідомляє "Білоруський партизан" з посиланням на відповідального секретаря БХД Дениса Садовського. 

Аналогічний вирок винесли Юрію Губаревичу та Анатолію Лебедьку.

Лідери правоцентристської коаліції пропустять усі акції протесту "не дармоїдів", які заплановані на березень, і вийдуть на свободу лише близько 19:30 у День Волі 25 березня.

Окрім того повідомляється, що затриману 10 березня  після "Маршу недармоїдів" у Молодечно лідера Християнсько-демократичного руху Ольгу Ковалькову 11 березня засудили на 7 діб адміністративного арешту.  Про це співробітники Молодечненської міліції повідомили батькові Ольги Олександру Ковалькову. 

За даними видання, Гродненський міськвиконком відхилив заявку активістів на проведення у Гродно масового заходу 15 березня.  

Заявку на проведення "Маршу недармоїдів" у Гродно 15 березня подавали представники партії БНФ і Об'єднаної громадянської партії та профспілки РЕП. Організатори планували провести масову акцію у Коложскому парку в Гродно з 18:00 до 19:00.

Як зазначив голова гродненської організації партії БНФ Вадим Саранчуков, причина відмови незрозуміла.

"При складанні заявки ми виконали усі норми, як вимагає законодавство. ... Нам просто відповіли відпискою", - заявив він.

Як повідомляє ТYT.by, 11 березня у Пінську на площі Леніна відбувся марш проти декрету про дармоїдство. На площі зібралися понад 350 осіб, також було багато міліції у штатському.

За даними "Білоруського партизана", у Пінську пройшла несанкціонована акція протесту: "Формально проти "Декрету №3", але, як видно з висловлювань учасників, швидше в цілому проти нинішньої влади. Люди роздратовані і налаштовані рішуче". 

"Вийшли на протест в основному люди зрілого та похилого віку. Після економічних претензій лунали політичні вимоги, аж до вимог "змінити взагалі всю владу, навіть голів колгоспів люструвати". ... Люди похилого віку відкрито називали президента і "старим", і "лисим", і "головним конюхом", і "загнаною шкапою". Вимагаючи "прибрати взагалі пенсіонерів з влади і не пускати їх туди більше", - зазначає видання. 

"Сміх викликали слова учасника протесту про те, що Лукашенко "тільки літає на золотому унітазі-туди сюди". Літати літає, а домовитися ні з ким не може, з усіма посварився і взагалі "вже не торт"... Говорили про те, що вже нічого не страшно, треба боротися за свою країну, Лейтмотивом проходила думка "Влада - це народ", "ми - господарі своєї країни, а не вони наші". Лунали заклики до масштабних акцій протесту, додаючи, що "зараз доля країни залежить від кожного з нас", - пише "БП". 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування