Поліція Роттердама застосувала силу проти мітингуючих турків

Неділя, 12 березня 2017, 02:39

Поліція біля турецького консульства в Роттердамі застосувала силу, щоб розігнати натовп і переконати прихильників президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана припинити мітинг.

Про це пише BBC.

Протестуючі зібралися біля консульства після того, як влада Нідерландів не дозволила двом турецьким міністрам - спочатку главі МЗС Туреччини Мевлюту Чавушоглу, а пізніше міністру у справах сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатімі Кайї - зустрітися з проживаючими в Роттердамі співгромадянами.

У ніч на неділю поліція Роттердама розсіяла натовп прихильників Ердогана перед будівлею консульства Туреччини.

Рішення про заборону турецьким політикам проводити зустріч з виборцями були прийняті перед призначеними на 15 березня виборами в парламент Нідерландів, на яких перемогу може здобути Партія свободи Герта Вілдерса, який закликав "зупинити іслам" і "зробити Голландію знову великою".

Голландський політик правого спрямування Герт Вілдерс, який запозичив багато прийомів і гасла Дональда Трампа, підтримав дії  поліції в своєму "Твіттері".

"Тепер Нідерланди бачать, що турки - не нідерландці. Вони мають наші паспорти, але до нас не належать", - так Вілдерс прокоментував рішення влади країни заборонити турецьким міністрам зустріч з співгромадянами.

Чавушоглу збирався переконати проживаючих в Нідерландах турецьких громадян підтримати зміни до конституції Туреччини, що значно розширюють повноваження президента. Референдум призначено на 16 квітня.

У Нідерландах проживають близько 400 тисяч вихідців з Туреччини.

Раніше влада Німеччини, Австрії та Швейцарії також заборонила турецьким політикам проведення політичних кампаній на своїх територіях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News