Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турецького міністра не пустили в консульство Туреччини в Роттердамі

Субота, 11 березня 2017, 23:44

Поліція Роттердама не пустила турецького міністра у справах сім'ї та соціальної політики Фатму Кайю на територію турецького консульства, зупинивши її в 30 метрах від будівлі дипмісії.

Про це повідомила сама міністр в Twitter, пише DW.com.

До цього її автомобіль був тимчасово затриманий голландською поліцією ще на кордоні при в'їзді з Німеччини.

В одному з телеінтерв'ю Кайя заявила, що поліція вимагає від неї повернутися в ФРН якомога швидше, однак вона сама не збирається їхати, поки їй не дадуть "хоча б на п'ять хвилин" зустрітися з протестувальниками проти дій голландської влади біля консульства в Роттердамі. Голландський телеканал NOS повідомляє також, що поліція має намір супроводити турецького міністра назад до кордону Німеччини.

Кайя вирішила дістатися до Роттердаму на машині після того, як главі турецького МЗС Мевлюту Чавушоглу заборонили сідати на літаку на території Нідерландів вранці того ж дня. Міністр з питань соцполітики перебувала до цього з візитом в Німеччині, де брала участь у кількох заходах.

Як повідомлялося, у суботу глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу планував, попри заборону, відвідати мітинг у Роттердамі для виступу перед представниками турецької діаспори на підтримку референдуму та змін конституції Туреччини. 

Також Чавушоглу пригрозив санкціями проти Нідерландів у разі відмови на політ до країни. Уряд Нідерландів відкликав дозвіл на посадку літака Чавушоглу у зв'язку з "загрозою громадському порядку та безпеці" через можливий  візит міністра. 

У відповідь на це президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив вжити відповідних заходів та заявив, що вважає керівництво Нідерландів "фашистами та послідовниками фашистів". МЗС Туреччини оголосило небажаним повернення у країну посла Нідерландів після відпустки.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте прокоментував заяви Ердогана про "фашистів" в Нідерландах, назвавши їх "безглуздими коментарями". 

Євросоюз вирішив заблокувати виплати по ряду проектів, спрямованих на інтеграцію Туреччини до європейського простору.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування