У Сумах затримали учасника акції проти російського "Сбербанку"

Неділя, 12 березня 2017, 09:49

В суботу у Сумах після акції протесту проти роботи російського "Сбербанку" в Україні поліція затримала одного з учасників.

Після надання ним у відділку пояснення чоловіка відпустили.

Як повідомив Радіо Свобода патрульний Ігор Ілляшенко, така акція вважається адміністративним правопорушенням за статтею "хуліганство".

У суботу четверо активістів громадської організації "Традиція і порядок" обклеїли будівлю, де розташований офіс "Сбербанку" в Сумах листівками з написом "Увага!!! Сбербанк вбиває". Також вони розлили червону рідину біля входу в банк та наклеїли плакат "Геть російське з України" на вхідні двері офісу.

За словами учасників, приводом протесту стала заява російського "Сбербанку" щодо визнання "паспортів" угруповань "ДНР" та "ЛНР".

Радіо Свобода зазначає, що після того, як одного з учасників затримав патрульний, інші втекли.

Як повідомлялося, дочірня структура Сбербанку Росії в Україні – ПАТ "Сбербанк" заявляє, що не збирається обслуговувати клієнтів з "документами", виданими окупантами в ОРДЛО. Також там запевнили, не обслуговують осіб, включених в офіційний перелік причетних до здійснення терористичної діяльності або щодо яких застосовано міжнародні санкції.

Як відомо, Сбербанк Росії почав обслуговування в своїх відділеннях клієнтів, які пред'являють фейкові паспорти, видані в ОРДЛО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування