У штабі розробляють тимчасовий механізм пропуску волонтерів в зону АТО

Понеділок, 13 березня 2017, 11:27
У штабі розробляють тимчасовий механізм пропуску волонтерів в зону АТО

У штабі АТО у зв'язку з тимчасовим введенням посиленого режиму безпеки на території Донецької та Луганської областей, розробляють механізми пропуску волонтерів.

Про це "Українській правді" повідомив директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко.

"Підрозділи Нацполіції і Нацгвардії виконують розпорядження штабу АТО щодо тимчасового посилення режиму несення служби, у зв'язку з цим у волонтерів могли з'явитися тимчасові проблеми на блокпостах", - сказав він.

"Найближчим часом в штабі АТО буде знайдено механізм, щоб уникнути цих проблем. Не виключено, що на час дії режиму волонтерів будуть пропускати з певною координацією через штаб АТО. Ми перепрошуємо за тимчасові незручності. Нагальна волонтерська допомога обов`язково має бути доправлена адресатам", - зазначив Шевченко.

Він наголосив, що механізми діятимуть тимчасово на час дії посиленого режиму несення служби.

Водночас речник поліції в Донецькій області Наталя Шиман на своїй сторінці Facebook заявила, що на Донеччині немає обмежень щодо в’їзду волонтерів.

"Інформація, яка поширюється в ЗМІ стосовно того, що волонтерів не пропускають в зону проведення антитерористичної операції, не відповідає дійсності. Для в’їзду волонтерів та інших громадян немає жодних перешкод. У рамках контрдиверсійних заходів, введених штабом АТО, поліція здійснює лише посилену перевірку на блокпостах", - зазначила вона.

"Так, після необхідної процедури Сергій Жадан, з групою музикантів та волонтерів, які мали виступити перед військовими, був пропущений", - додала вона.

Шиман нагадала, що посилений режим несення служби був запроваджений у зв’язку із загостренням ситуації та роботою диверсійних груп противника.

"З метою безпеки людей, попередження терактів, запобігання провезенню нелегальної зброї поліцейські здійснюють посилені перевірки документів громадян та транспортних засобів. Звертаємо увагу, що можливі незручності – тимчасові", - зазначила вона.

Як відомо, Раніше в штабі АТО попередили, що на території об’єктів інфраструктури Донецької та Луганської областей значно зросла загроза проведення терористичних актів.

Підрозділи Нацполіції було переведено на посилений режим несення служби.

Водночас в понеділок волонтери поскаржились, що їх не пропускають через блокпост у Слов'янську.  

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування