Пєсков не бачить "провокації" у виборі учасниці Євробачення від РФ

Понеділок, 13 березня 2017, 12:29

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков не бачить "нічого провокаційного" у виборі учасниці міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" від Росії.

Про це Пєсков заявив журналістам у понеділок, передає РИА Новости.

На його думку, "можливість в'їзду виконавиці в Україну, де пройде конкурс, повинна регулюватися правилами Євробачення".

"У Криму бували всі, практично, напевно, немає людей, які не бували в Криму. Це перше. Друге – це все-таки міжнародний конкурс, і країна-організатор конкурсу, напевно, повинна слідувати тим правилам, за якими цей конкурс проводиться", – заявив Пєсков.

Як повідомлялося, Росія вирішила відправити на Євробачення до Києва Юлію Самойлову. Співачка, яка з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на візку, виконає пісню "Flame Is Burning".

Самойлова в порушення українського законодавства брала участь в концерті в окупованому Криму в 2015 році.

У Службі безпеки України заявили, що вивчать питання незаконного в'їзду артистки в Крим.

Як відомо, Україна отримала право приймати "Євробачення-2017" після перемоги співачки Джамали з піснею "1944" на конкурсі в Стокгольмі в 2016 році.

Фінал конкурсу запланований на 13 травня, півфінали планується провести 9 і 11 травня. Згідно з результатами жеребкування, Росія має виступити в 2-му півфіналі.

Як відомо, Росія окупувала АР Крим у лютому-березні 2014 року, скориставшись зі зміни влади в України внаслідок акцій протесту на Майдані.

Спершу на півострів завели російських військових із технікою, потім 16 березня провели псевдореферендум, а вже 18 березня ставленики Кремля підписали "угоду про входження Республіки Крим в РФ".

Цивілізований світ не визнає анексії Криму. США та Євросоюз наклали санкції на Росію – в особі окремих діячів і політиків, а також підприємств та установ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування