Прокурор: Насіров переклав борги Онищенка на "Укргазвидобування"

Понеділок, 13 березня 2017, 15:24

Після втечі народного депутата Олександа Онищенка на той час голова ДФС Роман Насіров переклав борги його підприємств: "Фірма "Хас", "Карпатінвест" та "Надра Геоцентр" на державне підприємство "Укргазвидобування".

Про це під час судового засідання сказав прокурор САП Роман Симків.

"Після того, як Онищенко втік з країни Насіровим було прийнято рішення перекласти всі борги з підприємств Онищенка на державне "Укргазвидобування", - зазначив Симків.

Водночас інший прокурор Андрій Перов зазначив, що це було зроблено, аби зачистити сліди злочину і відшкодувати збитки за рахунок держпідприємства.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. 

Наразі Насіров утримується у чотиримісній камері Лук'янівського СІЗО, судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги на запобіжний захід та суму застави, призначено на 13 березня 2017 року.

Роман Кравець, Тетяна Кусок, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування