Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Білий дім: слова Трампа про прослушку не треба розуміти буквально

Вівторок, 14 березня 2017, 02:59

Заява президента США Дональда Трампа про те, що попередній глава держави Барак Обама прослуховував його телефонні розмови, не слід розуміти буквально.

Про це заявив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, передає BBC.

Спайсер заявив, що Трамп не звинувачував ні в чому конкретному свого попередника.

"Президент використав слово "прослушка"в лапках, що означало спостереження і інші дії в широкому сенсі", - сказав Спайсер журналістам.

"Існує безліч тактик, які можуть бути використані для стеження за кимось - через прослуховування телефонних розмов або іншими шляхами", - додав він, не вдаючись у подробиці.

Тим часом міністерство юстиції попросило дати йому більше часу на вивчення цих звинувачень.

Раніше Трамп звинуватив свого попередника Барака Обаму у прослуховуванні його телефону під час виборчої кампанії і зажадав провести розслідування.

"Як низько міг опуститися президент Обама, щоб прослуховувати мої телефонні розмови за час сакрального виборчого процесу. Це Уотергейтський скандал Ніксона. Поганий (або хворий) хлопець", - писав Трамп у своєму Twitter.

Комітет палати представників з питань розвідки і безпеки раніше попросив відомство надати будь-які докази твердження президента до понеділка 13 березня. Однак представниця міністерства сказала, що Мін'юсту потрібен "додатковий час на те, щоб встановити, чи існують які-небудь відповідні документи".

Незважаючи на неодноразові запити, Білий дім досі не надав ніяких свідчень на користь звинувачень, висунутих Трампом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування