Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп дозволив ЦРУ використовувати безпілотники для авіаударів

Вівторок, 14 березня 2017, 07:08

Президент США Дональд Трамп дав ЦРУ повноваження використовувати безпілотники для нанесення авіаударів по підозрюваним у тероризмі.

Про це пише The Wall Street Journal.

Як пише видання, такий хід стане переходом від політики адміністрації колишнього президента США Барака Обами, що обмежувала військову роль ЦРУ.

Під час президентства Барака Обами ЦРУ використовувало дрони і засоби розвідки для виявлення підозрюваних в тероризмі. А удари, в свою чергу, наносили збройні сили США. Обмеження було запроваджене для більшої прозорості, оскільки Пентагон зобов'язаний розкривати дані про результати операцій, а ЦРУ - ні.

США стали першими, хто почав використовувати оснащені бомбами безпілотники для атак проти терористів в наступні після теракту 11 вересня роки.

Критики нанесення цільових авіаударів ставлять питання, чи не створюють такі удари більше бойовиків, ніж вбивають. Вони посилаються на збільшення джихадистських організацій і нападів бойовиків по всьому світу як доказ того, що цільові авіаудари можуть посилити проблему.

У липні уряд США взяв на себе відповідальність за вбивство через необережність до 116 цивільних осіб в країнах, з якими США не у стані війни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування