Порошенко: Не в Україні і не в ЄС розробляються інші сценарії по Донбасу

Вівторок, 14 березня 2017, 15:41

Президент України Петро Порошенко відзначає важливість дотримання Мінських домовленостей, які передбачають припинення вогню, виведення російських військ і важкої техніки і артилерії, повернення українського контролю над неконтрольованим ділянкою українсько-російського кордону на сході країни.

Як повідомляється на офіційному сайті глави держави, про це він заявив під час зустрічі з міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, передає Інтерфакс-Україна.

"Наша спільна позиція полягає в тому, щоб повернути під український суверенітет території, які зараз знаходяться під окупацією", - сказав президент України.

Порошенко зазначив, що "є, на жаль, інші сценарії, які розробляються не в Україні і не в Європейському Союзі. Вони полягають в тому, щоб відрізати ці території, закрити кордони уздовж лінії зіткнення, подарувати ці території агресору".

Президент підкреслив, що через провокаційні дії російської сторони відбувається загострення ситуації на Донбасі.

Він також заявив, що після "націоналізації" підприємств на території Донбасу з боку "ДНР/ЛНР" ніякі торговельні відносини з ними не ведуться, і просить Євросоюз про посилення санкції проти РФ.

"Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати ніяких торговельних відносин з цими "конфіскованими" підприємствами. Ми не дозволимо будь-якої їхньої діяльності. І просимо підтримки цих рішень, у тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це грубе порушення міжнародного права", - заявив Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News