Портнов: У Бельгії засудили колишнього заступника генпрокурора Баганця до місяця в'язниці

Середа, 15 березня 2017, 01:01

Кримінальний суд Бельгії виніс вирок, яким визнав винним і засудив екс-першого заступника генпрокурора Олексія Баганця за умисне надання в 2014 році Європейському Союзу недостовірної інформації про колишнього заступника голови Адміністрації президента Андрія Портнова, пов'язаної з введенням санкцій.

Про це Портнов повідомив на сторінці в Facebook.

За його словами, суд засудив Баганця до тюремного ув'язнення на один місяць і штрафу в 6 тисяч євро.

"Суд встановив юридичний факт навмисності дій чиновника ГПУ, хибності поширеної Генеральною прокуратурою в органах ЄС інформації і засудив його до одного місяця тюремного ув'язнення і штрафу в розмірі шести тисяч євро, які необхідно заплатити до бюджету Бельгії", - написав Портнов.

Він зазначив, що цей вирок Європейського суду "став першим прецедентом, прикладом невідворотності покарання, відновлення справедливості і можливості чинити опір державній машині без інструментів впливу і на чужій території".

Портнов повідомив, що після вступу вироку в силу будуть розпочаті процедури, спрямовані на його виконання в Україні та інших країнах світу.

Він також пообіцяв надати більш детальні подробиці 15 березня.

Раніше Портнов ініціював кримінальне переслідування колишніх чиновників ГПУ Олега Махніцького та Олексія Баганця. У своїй заяві він вказував на докази фальсифікації відомостей про нього, направлених українськими чиновниками в Євросоюз, які стали причиною накладення санкцій проти Портнова.

Як відомо, Андрія Портнова оголосили у розшук у січні 2015 року – у справі за статтею про привласнення, розтрату майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування