Кацуба-молодший вийшов із СІЗО

Середа, 15 березня 2017, 14:30
Кацуба-молодший вийшов із СІЗО
FB Олександр Кацуба

Екс-заступник голови "Нафтогазу України" Олександр Кацуба вийшов із Лук’янівського слідчого ізолятора у Києві.

Речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила "Українській правді", що його випустили кілька днів тому.

"Він пішов на угоду зі слідством, заплатив 100 мільйонів у бюджет і дав важливі покази. Суд був минулого тижня, проводився у закритому режимі", – зазначила вона.

Кацуба вийшов на свободу за "законом Савченко".

Інших деталей у Генпрокуратурі поки не розкривають.

За даними "Наших грошей", Шевченківський райсуд Києва у складі суддів Євгена Мартинова, Олени Мєлєшак та Віталія Циктіча 10 березня відпустив Олександра Кацубу на волю і зняв арешт із його майна, куди, зокрема, входять і паспорти – внутрішній і закордонний.

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із "клану Кацуб" Олександра – сина нардепа Володимира Кацуби й колишнього заступника глови "Нафтогазу України".

Будучи главою "Чорноморнафтогазу", він підписував документи на закупівлю скандальних "вишок Бойка", але затримали його у "бензинової" справі Сергія Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

15 лютого 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Олександр Кацуба пішов на співпрацю зі слідством і відшкодував державі 100 мільйонів гривень збитків.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування