Президент: Я не знаю, якою буде доля Насірова

Середа, 15 березня 2017, 20:07

Президент Петро Порошенко запевняє, що не може коментувати сутність справи відстороненого голови ДФС Романа Насірова, бо не поінформований про неї.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів загальнонаціональних телеканалів.

"Якщо мене спитають, якою буде доля Насірова, я відповім: "Я не знаю", - сказав глава держави.

"Я щасливий тому, що я не знаю і не можу коментувати сутність справи (Насірова – ред.). Я мрію про те, щоб в Україні кожен президент не мав можливості і бажання бути поінформованим про хід розслідування", - заявив Порошенко, наголосивши, що САП і НАБУ є незалежними органами.

"Ситнік і Холодницький можуть підтвердити, що за два роки їхньої роботи я жодного разу не подзвонив, не поцікавився, не порадив і не попросив щодо жодної справи. І я впевнений в тому, що це встановлення абсолютно нових традицій в українській владі", - додав він.

Як відомо, у понеділок Апеляційний суд Києва прийняв рішення залишити під вартою відстороненого голову ДФС Романа Насірова.

В ніч на 8 березня Солом'янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень.

За даними САП, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Тим самим державі було завдано збитків на суму близько 2 млрд. грн. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування