Окупанти закрили зоопарк "Казка" у Ялті

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:58

Російська влада закрила в Ялті зоопарк "Казка" ("Сказка"), повідомив власник зоопарку Олег Зубков.

"Як і обіцяла податкова інспекція, вони 16 березня закрили ялтинській зоопарк "Казка" на підставі відсутніх даних на квитках у парк", – сказав підприємець "Крим.Реалії".

"Щиро кажучи, до кінця не вірив, що це станеться", – зізнався Зубков.

"Особливо варто відзначити підступність влади, сталося це в день референдуму, цим влада показує своє повне наплювацьке ставлення до громадської думки", – додав він.

За словами підприємця, закриття зоопарку – "план кримської влади з його збіднення".

"Кримська влади, яка незлюбила мене ще в 2014 році, коли я почав критикувати її, вирішила знищити мої парки. Закриття "Казки" – це перший крок. Думаю, що наступним буде закриття й парку левів "Тайган", – сказав Зубков.

"Розрахунок такий: годувати три тисячі тварин потрібно щодня, а за відсутності доходу від вхідної плати я буду приречений незабаром на розорення. Але постраждаю, насамперед, не я, а безневинні тварини, які з провини кримської влади почнуть голодувати", – додав він.

У своєму блозі Зубков написав, що зоопарк "Казка" вирішили закрити на 3 місяці.

"Оскільки суттєвих порушень у діяльності зоопарку "Казка" проведеними перевірками не виявлено, то за основу "звинувачення" проти зоопарку взято результати червневої податкової перевірки 2016 року", – зазначив він.

"У ході перевірки тоді було встановлено, що в зоопарку продаються квитки, на яких зазначені не всі дані про виробника квитків. Виявлені "порушення" було усунено, було виготовлено штамп із відсутніми реквізитами, і всі квитки були проштамповані. Але змінилося керівництво податкової інспекції, разом із цим змінилися й вимоги", – пояснив Зубков.

Він наголосив, що при закритті зоопарку тварини приречені на вимирання, а якщо закриють і "Тайган", то "унікальну колекцію (тварин) доведеться присипляти".

"Домігшись бажаного результату, керівництво Криму безтурботно святкує 3-ю річницю приєднання до Росії! Уже не уявляю, як рятувати ситуацію!", – написав Зубков.

Як відомо, у Зубкова давно тягнеться конфлікт із окупантами Криму.

У грудні 2015 року Зубкова засудили до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним терміном на 1 рік за звинуваченням у побитті охоронця зоопарку.

Його відносини із головою російської ветеринарної служби Криму Валерієм Івановим зіпсувалися в період кримського блекауту. Тоді в зоопарку "Казка" померли тигренята білої тигриці Тигрюлі, подарованої Олегу Зубкову Юлією Тимошенко.

Валерій Іванов і російський екс-прокурор Криму Наталя Поклонська заявили, що червонокнижні тварини загинули в результаті неналежного утримання.

Підприємець переконаний, що тигренята стали жертвою інфекції в результаті ослаблення імунітету від переохолодження за відсутності електроенергії.

У 2016 році Зубков відвідав 150 судових засідань, пов'язаних із численними штрафами й звинуваченнями на його адресу з боку підконтрольної Кремлю кримської влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування