Гузар розповів, як бути щасливим у своїй державі

П'ятниця, 17 березня 2017, 13:29

Глава Української греко-католицької церкви 2005-2011 років Любомир Гузар виступив на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди 100-річчя Української революції 1917-1921 років.

Він подякував нашим пращурам за велику справу, яку вони зробили для розбудови держави.

"Якщо будемо наслідувати тих, хто колись відважно взявся за велику справу, і будемо старатися, з Божою допомогою ми доведемо її до завершення, де кожен з нас буде почуватися щасливим у своїй власній державі", - сказав він.

Згадав архиєпископ у своїй промові і про політиків. Він відзначив їхню самопожертву і закликав бути справедливими до людей.

"Ми навчились, що політична діяльність – це одне з високих, жертвенних служінь", - заявив Гузар і зазначив, що політики мають бути справедливими, аби задовольнити прагнення і потреби людей, що довірили їм свою долю.

"Особа, якій народ довіряє свою долю, мусить дуже уважно своє покликання трактувати. Мусить людей бачити як божі сотворіння, як особистості, яким надано гідність і свободу", - наголосив колишній предстоятель УГКЦ.

Він нагадав депутатам і членам уряду, які теж були присутні в залі парламенту, що вони мають зробити так, "щоб кожен українець почувався захищеним і бажаним" і щоб усі ми досягли суспільного блага.

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News