Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Слов'янську екс-бойовик "ДНР" добровільно здався поліції

Неділя, 19 березня 2017, 02:28

Житель Слов'янська, який раніше приєднався до бойовиків "ДНР", вирішив скористатися програмою "На тебе чекають вдома", що дає можливість колишнім учасникам незаконних збройних формувань уникнути кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

"Поліція Слов'янська та СБУ проводить перевірку "діяльності" колишнього учасника незаконних збройних формувань, який добровільно розповів про те, що навесні 2014 року чергував на блокпосту бойовиків. Після перевірки на причетність до тяжких правопорушень його може бути звільнено від кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в кінці квітня 2014 року під час окупації Слов'янська, чоловік прийшов на блокпост бойовиків. Після короткої "співбесіди" командир групи бойовиків з позивним "Старий" видав йому пістолет і жезл для регулювання транспортного руху, з якими потрібно було оглядати автомобілі, що в'їжджають в місто.

В середині червня, приблизно за два тижні до звільнення міста українськими військовими, чоловік попросив "розрахунок" і сховався у себе вдома.

Якщо не буде встановлено, що він причетний до тяжких злочинів, то, згідно з ч.6 ст. 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань", він буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: