В окупованому Криму перенесли слухання у справі журналіста Семени

Понеділок, 20 березня 2017, 14:25

У підконтрольному Кремлю Залізничному райсуді Сімферополя перенесли розгляд справи кримського журналіста Миколи Семени на 3 квітня.

Як повідомляє 20 березня видання "Крим.Реалії", суд перенесли у зв'язку з клопотанням захисту про забезпечення доступності та гласності судового процесу.

Адвокат Олександр Попков звернувся до суду з проханням забезпечити більш просторий зал засідання в зв'язку з тим, що не всі журналісти змогли потрапити до зали.

Також він зазначив, що йому і його колезі адвокату Емілю Курбедінову не створені робочі умови – за його словами, недостатньо місця, щоб розкласти папери, а у підсудного взагалі немає столу, щоб працювати зі своїми документами.

Прокурор Урдинська різко заперечувала проти заявленого клопотання, угледівши в цьому "капризи адвокатів", а також суперечку і навіть "образу суду". Також вона висловилася з приводу того, що "наступного разу захист вимагатиме каву в ліжко".

На думку Курбедінова, маленький зал для засідання був обраний не випадково, за його словами, це "поширена практика для резонансних політичних справ у Криму".

Суддя Надія Школьная заявила спочатку, що зал обрано у зв'язку з клопотанням про забезпечення аудіозапису процесу, і для того, щоб переносити обладнання в більш просторий зал, знадобиться багато часу, й іншим разом обов'язково буде вибрано більш відповідне приміщення.

Але оскільки свою думку вона висловила до того, як вислухала сторони щодо даного клопотання, то в подальшому вже не змогла його відхилити з цих підстав.

В результаті вона прийняла рішення перенести розгляд справи на 3 квітня на 14 годин.

Як відомо, навесні 2016 року в Криму відбулися масові обшуки, в тому числі, у незалежних журналістів, яких підозрювали у співпраці з "Крим.Реалії".

Відносно Миколи Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Слідство цієї країни заборонило йому залишати півострів.

Кримінальна справа, складена слідчими, складається з 6 томів.

На допиті ФСБ Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізовував право на "свободу вираження поглядів".


Захист Семени, Міжнародна і Європейська Федерація журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, позитивної відповіді поки добитися не вдалося.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Криму, зокрема, журналіста Миколи Семени, і закликало припинити тиск на нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...