Лукашенко заявив про затримання "бойовиків, які тренувалися в Україні"

Вівторок, 21 березня 2017, 12:30

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання декількох десятків бойовиків, які готували провокації зі зброєю.

Про це він повідомив під час його візиту в Могильов, передає 21 березня державне новинне агентство "БелтА".

Зокрема Лукашенко відзначив активізацію опозиційних сил у країні і "пояснив" це так:

"Як показала дійсність, вони не спали, вони потихеньку готувалися на випадок, вибирали момент... Вони не тільки не спали. Ми вже кілька десятків затримали (не тих, що в автобусах, анархістів з масками), які тренувалися в таборах зі зброєю", заявив Лукашенко.

"До речі, один із таборів був в районі Бобруйська і Осиповичів. Решта таборів – в Україні. По-моєму, в Литві або в Польщі (не буду стверджувати, але десь там)", – не уточнив локації Лукашенко.

"Гроші йшли через Польщу і Литву до нас. Ми буквально в ці години затримали пару десятків бойовиків, які готували провокацію зі зброєю", – заявив також президент.

Лукашенко лише пообіцяв надати громадськості більш широку інформацію про даний факт згодом.

Він також розповів про те, як правоохоронцям "вдалося дізнатися про існування подібних планів".

"Спасибі, що є білоруси і білоруски справжні, які будучи за кордоном – в Євросоюзі – попередили нас. Жінка прийшла в посольство і попередила, офіційно написала лист: готується провокація. І ми почали розбиратися. І дійсно вийшли на дуже цікаві речі", – заявив Лукашенко.

За словами президента, "тепер належить детально розібратися, звідки надходили гроші, хто займався підготовкою, з яких країн приїхали відповідні люди".

Лукашенко підкреслив, що "в Білорусі завжди готові припиняти будь-яку протиправну діяльність і бандитизм".

Як відомо 20 березня білоруські прикордонники заявили про затримання автомобіля з вибухівкою і зброєю, який ніби то прорвався через пункт пропуску "Олександрівка" з території України.

У той же час Державна прикордонна служба України спростувала цю інформацію.

За словами спікера Держприкордонслужби Олега Слободяна, білоруси поінформували Україну про затримання біля державного кордону джипа зі зброєю і вибухівкою із запізненням на 3 години.

Крім того, білоруські прикордонники не надали українським колегам повні установчі дані затриманих осіб.

Також Україна звернула увагу на значну відстань між українським і білоруським пунктами пропуску – близько 13 км – і значить говорити про прорив автомобіля зі злочинцями саме з території України було некоректно з боку прикордонного комітету Білорусі.

"БелтА", "Українські новини"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування