Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінську відповіли на звинувачення українців в екстремізмі

Середа, 22 березня 2017, 12:04

Посольство України в Білорусі розкритикувало звинувачення на адресу українських громадян у причетності до екстремістської діяльності, які прозвучали в білоруських державних ЗМІ.

Відповідну заяву оприлюднено 22 березня.

"Посольство України в Білорусі з жалем відзначає, що останнім часом для білоруського інформаційного простору актуальними стали питання інформаційної гігієни: звинувачення громадян України у можливій причетності до екстремістської діяльності, принизливі визначення на адресу Героїв Небесної Сотні і захисників Революції гідності", – наголошується в коментарі.

Дипломати наголошують, що такі інформаційні пасажі ображають честь і гідність українських громадян, не сприяють підтримці авторитету Білорусі як миролюбного майданчика для розвитку конструктивного діалогу, націленого на підтримку добросусідських відносин з Україною.

Як відомо, 21 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про затримання декількох десятків бойовиків, які готували провокації зі зброєю.

За словами Лукашенка, диверсанти "тренувалися в таборах зі зброєю, в тому числі - в Україні".

Раніше Ігор Ілляш в своїй статті для ZN.UA писав, що зіткнувшись з відносно масштабними протестами проти "декрету про дармоїдство", президент Білорусі Олександр Лукашенко почав активно грати на страхах білорусів перед повторенням в країні "трагічного сценарію "Майдану"" і ризиком розв'язання війни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування