Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держдума спростила правила реєстрації в анексованому Криму

Середа, 22 березня 2017, 13:07

Державна Дума РФ звільнила громадян від обов'язкової реєстрації за місцем перебування у Криму, якщо за місцем проживання вони зареєстровані в Севастополі чи іншому населеному пункті на півострові.

22 березня російські депутати одностайно прийняли в третьому читанні законопроект, який звільняє від такої необхідності.

Держдума встановила, що громадянин РФ має право не реєструватися за місцем перебування у житловому приміщенні, розташованому в Севастополі чи в одному з населених пунктів Криму, "якщо він зареєстрований за місцем проживання в житловому приміщенні, розташованому в місті федерального значення Севастополі чи в одному з населених пунктів Республіки Крим".

У Кодексі про адміністративні правопорушення прописали звільнення громадянина РФ від адміністративної відповідальності, якщо він проживає без реєстрації за місцем перебування в житловому приміщенні в Севастополі або в одному з населених пунктів Криму, але зареєстрований за місцем проживання в якомусь із цих суб'єктів РФ.

Раніше такі спрощення діяли для Москви й Московської області, а також для Санкт-Петербурга й Ленінградської області.

Загалом же росіяни платять штрафи, якщо їх викриють у відсутності реєстрації в тому чи іншому населеному пункті.

Як відомо, Росія анексувала український Крим три роки тому, фактично не лишивши вибору щодо прийняття громадянства РФ жителям АРК, які лишилися на півострові.

ТАСС, "РИА Новости", УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування