За три роки поліція оголосила про підозру понад 2600 бойовикам "ДНР"

Четвер, 23 березня 2017, 00:30

За три роки поліція оголосила про підозру 2608 бойовикам терористичного угрупування "ДНР" та їхнім пособникам.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Відносно кожного з них в результаті контрдиверсійної роботи поліції Донеччини зібрано докази про причетність до незаконних збройних формувань "ДНР". 1019 з них затримані, 1589 - оголошені у розшук. В числі учасників НЗФ правоохоронці затримують колишніх колег, які перейшли на бік терористів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що більшість тих, хто оголошений в розшук, зараз воюють на окупованих територіях або ховаються в Росії.

У поліції заявили, що тільки за останні 2,5 місяці правоохоронці викрили 69 бойовиків.

"Середній вік затриманих – 20-45 років, хоча є й такі, яків вступили в лави терористів неповнолітніми, та пенсіонери за 60 років. Переважна більшість – безробітні й подалися у найманці в пошуках легкого заробітку", - відзначили в поліції.

За всіма фактами порушено кримінальні провадження у ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" і ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності" КК України. Бойовикам загрожує до 8, а деяким до 15 років позбавлення волі.

"З 2014 по сьогодні судами 611 учасників НЗФ - засуджені до умовних термінів покарання і лише 70 – до відбування покарання у місцях позбавлення волі. 74 особи були звільнені від кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування