Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перший канал відмовився транслювати виступ Самойлової з Москви

Четвер, 23 березня 2017, 20:13

Перший канал  відмовляється від пропозиції Європейської мовної спілки транслювати виступ російської учасниці "Євробачення" Юлії Самойлової з Москви.

Про це йдеться в заяві Першого каналу, пише ТАСС.

"Ми вважаємо дивним пропозицію дистанційної участі (російської співачки) і відмовляємося від неї. Вона, безумовно, суперечить самому змісту заходу", - йдеться в заяві.

Також наголошується, що Перший канал діяв у повній відповідності з правилами "Євробачення" і обрав учасника конкурсу, який зареєстрований ЄМС і залишається конкурсантом.

На телеканалі стверджують, що претензій до Самойлової з боку ЄМС немає, і за правилами "Євробачення" країна-мовник має забезпечити всім учасникам

"можливість отримати в'їзну візу на весь період проведення заходу".

"Таким чином, відмова Юлії Самойлової у в'їзді на територію України порушує правила конкурсу", - йдеться в заяві Першого каналу.

На телеканалі вважають, що ЄМС "не повинна створювати нові правила для російського учасника у 2017 році і здатна провести конкурс відповідно до свого ж регламенту".

Раніше Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну російській учасниці "Євробачення" через її поїздки до окупованого Росією Криму.

Пізніше в Європейській мовній спілці (EBU) повідомили, що глибоко розчаровані цим рішенням української влади.

У МЗС РФ назвали рішення Києва політичним і відзначили, що воно не враховує інтереси простих глядачів.

"Це черговий обурливий, цинічний і нелюдський акт київської влади", - заявив статс-секретар, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

У середу ввечері в прес-службі Першого каналу повідомили, що Самойлова зможе представити Росію на "Євробаченні" в наступному році, в разі якщо Україна не змінить свого рішення.

23 березня Європейська мовна спілка запропонувала Першому каналу організувати пряму трансляцію виступу Юлії Самойлової, щоб вона все-таки змогла взяти участь у Євробаченні-2017.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування