У ЄС розкритикували зміни до е-декларування: Це крок назад

П'ятниця, 24 березня 2017, 23:01
У ЄС розкритикували зміни до е-декларування: Це крок назад

Комісар ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоханнес Ган критикує внесення змін до закону про е-декларування.

Про це він заявив під час зустрічі із віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе в Брюсселі.

Як зазначає Європейська правда, заява комісара звучить саме у формі вимоги, а не прохання до української влади. 

"Е-декларації мають на меті боротьбу з корупцією у публічній адміністрації - а не протидію роботі громадянського суспільства.  Зміни до закону про електронне декларування (ухвалені ВР 23 березня - ЄП) є кроком назад (у цій боротьбі), а не кроком вперед, і мають бути переглянуті", - йдеться в заяві комісара.

 

Як повідомлялося, у четвер, 23 березня, Рада ухвалила законопроект №6172, яким звільнила військовослужбовців-контрактників та мобілізованих бійців від обов'язку заповнювати електронні декларації.

Однак частина депутатів виступила проти закону і спробувала скасувати його. За словами голови антикорупційного комітету Ради Єгора Соболєва, під час ухвалення змін до е-декларування в закон з голосу було внесено багато правок, які зробили норму суперечливою. Зокрема, зазначив він, закон зобов'язує подавати електронні декларації не тільки чиновників, а й громадські організації і усіх, хто пов'язаний з ними.

24 березня парламент поставив на голосування постанову про скасування суперечливого закону, але відповідне рішення не набрало достатньої кількості голосів.

Посольства Великої Британії та США вже заявили, що цей закон - "серйозний крок назад" для України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування