Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-помічник Трампа Флінн обговорював видачу Гюлена Туреччині

Субота, 25 березня 2017, 06:38

Колишній радник Дональда Трампа з нацбезпеки Майкл Флінн, ще будучи радником в ході передвиборної кампанії, обговорював з турецькими міністрами питання екстрадиції Фетхуллаха Гюлена, якого в Туреччині вважають організатором путчу влітку 2016 року.

Про це пише Wall Street Journal з посиланням на колишнього директора ЦРУ Джеймса Вулсі та інші джерела, які були присутні на зустрічі.

Газета пише, що зустріч Флінна з турецькими міністрами відбулася в кінці літа 2016 року. На ній обговорювалася можливість видачі Гюлена Туреччині без проходження обов'язкових процедур при екстрадиції.

За словами Вулсі, він прибув на зустріч в Нью-Йорку 19 вересня і знайшов цю тему обговорення "вражаючою" і, можливо, незаконною.

Серед турецьких міністрів, які були на зустрічі, були присутні зять президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана і міністр закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу.

Відзначається, що невідомо, хто став ініціатором цього обговорення і що Флінн зробив з цього приводу.

Представник Флінна Прайс Флойд заявила, що він ніколи не обговорював подібні незаконні дії.

Нагадаємо, 13 лютого Флінн пішов з посади радника з національної безпеки президента Трампа після того, як стало відомо, що він ввів в оману чиновників Білого дому щодо контактів з російським послом Сергієм Кисляком під час президентської кампанії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування