ДержНС: У Балаклії - поодинокі вибухи, місто без газопостачання

Субота, 25 березня 2017, 08:51

На території арсеналу у Балаклії спостерігаються одиночні вибухи боєприпасів різної інтенсивності.

Про це повідомили у ДержНС станом на 7:00 суботи. 

"У зоні надзвичайної ситуації відключено газопостачання, тимчасово призупинено роботу потенційно-небезпечних об’єктів та рух транспорту по залізничній станції Балаклія, який організовано за резервною схемою, закрито повітряний простір в радіусі 40 км", - зазначили у ДержНС. 

Нацполіція проводить патрулювання вулиць, на дорогах виставлено 14 блокпостів. 

 
 

За даними ДержНС, 24 березня було вилучено 201 вибухонебезпечний предмет, обстежено та повністю очищено від вибухонебезпечних предметів та залишків боєприпасів у м. Балаклія 3 сектори та території сіл Байрак, Вербівка, Щурівка і Яковенкове.

На місці події працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, на базі Балаклійської РДА організовано роботу гарячої телефонної лінії у цілодобовому режимі (05749-5-10-76).

Разом з тим за даними Нацполіції, 24 березня близько 23:00 правоохоронці затримали чоловіка, який обікрав квартиру сусіда та школу у Балаклії. 

"Правоохоронці виявили біля однієї з господарських споруд дрібну техніку, власником приміщення виявився 52-річний місцевий житель. Під час перевірки, при огляді споруди та помешкання чоловіка було виявлено та вилучено 4 комп’ютери та системні блоки, коробка LED-ламп. Встановлено, що частину майна зловмисник виніс з сусідської квартири, решту з Балаклійської загальноосвітньої школи №6. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 КПК", - повідомили у поліції.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка) КК та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як відомо, пожежа на арсеналі у Балаклії з подальшими вибухами боєприпасів почалася в ніч на 23 березня, близько 36 тисяч мешканців міста і довколишніх сіл евакуювали.

24 березня в Міноборони заявили, що пожежу на артскладах біля Балаклії повністю ліквідовано. Внаслідок НС поранено 3 особи, 1 особа загинула, ще 2 людини отримали порізи при розборі завалів будинку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News