У Мінську з правозахисниками з "Весни" затримували співробітників КримСОС

Субота, 25 березня 2017, 16:27
У Мінську з правозахисниками з Весни затримували співробітників КримСОС

У суботу в Мінську о 12:00 силовики затримали співробітників КримСОС Євгену Андреюк і Марію Квіцинську, які перебували у складі міжнародної спостережної місії International Partnership for Human Rights.

Як повідомляє сайт КримСОС, співробітників місії заблокували в офісі організації "Весна" бійці ОМОНу, з ними були іноземні журналісти, місцеві та іноземні правозахисники, всього 57 осіб.

Затриманих без пояснення причин тримали 1 годину, після цього відвезли в Першотравневий РВВС.

Повідомлялося, що Андреюк і Квіцинська перебувають у спортивній залі РВВС з сотнею затриманих активістів, правозахисники з "Весни" та інші затримані перебувають надворі. Силовики проводять огляд затриманих і переписують їхні паспортні дані.

Пізніше представник організації "Міжнародне партнерство з прав людини" Світлана Валько повідомила на брифінгу в Києві, що білоруські правоохоронці відпустили раніше затриманих в мінському офісі правозахисного центру "Вясна" 57 активістів, журналістів і правозахисників, передає УНІАН.

"Всіх затриманих станом на цю хвилину відпустили. Але спостерігачі і правозахисники, які просто готувалися спостерігати за мирним протестом, поведінкою влади, силовиків на цьому марші (в честь Дня Волі), безпричинно утримувані протягом всього маршу, були відпущені, коли стало зрозуміло, що на марш вони вже не потрапляють", - сказала вона.

Як повідомлялося, в суботу спецпідрозділ ОМОН приїхав до мінського офісу правозахисного центру "Вясна". Були затримані близько 60 осіб, в тому числі активісти, які довгий час живуть в Україні і займаються правозахисною і журналістською діяльністю, - Палина Бродік, Ян Авсеюшкін, Євгенія Андреюк. Їх відвезли до РВВС.

У попередні дні в різних містах Білорусі було заарештовано близько 300 осіб як в адміністративних, так і у кримінальних справах.

У неділю в Києві біля посольства Білорусі в Україні пройде акція солідарності із затриманими білоруськими активістами. Також у суботу в Мінську кілька сотень людей взяли участь в акції з нагоди Дня Свободи, незважаючи на перешкоди з боку правоохоронців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування