У Мінську знову затримання: тепер тих, хто вимагав звільнити затриманих

Неділя, 26 березня 2017, 13:22

У Мінську силовики затримали людей, які прийшли на Жовтневу площу з вимогою звільнення політв'язнів, затриманих 25 березня.

Як повідомляє "Наша Нива", у неділю на центральну, Жовтневу площу Мінська вийшли близько 100 осіб.

До площі були стягнуті автозаки і автобуси з ОМОНом.

Людей затримували як перед Палацом Республіки, так і біля універсаму "Центральний".

Число затриманих уточнюється. Серед них - правозахисниця Тетяна Ревяко, журналіст "Комсомольської правди в Білорусі" Роман Протасевич і як мінімум один неповнолітній.

"Правозахисники і спостерігачі повідомляють, що біля площі Якуба Коласа затримують всіх підряд - сотнями. Близько ТЦ "Московсько-віденський" стоять спецназівці з автоматами і омонівці зі щитами, які тіснять натовп від площі", - пише "Білоруський партизан".

Як повідомлялося, 25 березня в Білорусі планувалось проведення акцій до Дня Волі, який цьогоріч співпав з протестами, що тривають понад місяць через так званий "податок на дармоїдів". Спроба провести акцію в Мінську завершилась масовими затриманнями.

Як повідомляло видання Tut.by, за оцінками правозахисників, відомо приблизно про 630 затриманих під час акції.

Європейський союз засудив дії білоруської влади проти демонстрантів і зажадав негайного звільнення "всіх затриманих мирних громадян". У посольстві США в Білорусі також закликали білоруську владу звільнити всіх осіб, затриманих під час демонстрації.

Кілька правозахисних організацій України в суботу також поширили звернення, в якому закликали міжнародні організації звернути увагу на події в Білорусі в контексті масових затримань під час акцій до Дня Волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування