США засудили розгін демонстрантів на День Волі в Білорусі

Неділя, 26 березня 2017, 05:38

США засудили розгін і закликають звільнити демонстрантів, затриманих в Білорусі під час акції в ході Дня Волі.

Про це йдеться в заяві Посольства США в Мінську.

"Сполучені Штати з глибоким занепокоєнням відзначають протидію влади Білорусі проведенню мирних акцій з нагоди Дня волі, що відзначається щорічно. Масштабні затримання мирних демонстрантів, правозахисників і ряду журналістів йдуть врозріз з демократичними цінностями", - сказано в заяві.

У посольстві зазначили, що США будуть і далі уважно стежити за ситуацією і закликають уряд Білорусі негайно звільнити затриманих мирних демонстрантів, правозахисників і журналістів і забезпечити право громадян на проведення мирних зібрань і свободу слова відповідно до його міжнародних зобов'язань.

Як повідомлялося, з подібною заявою, що засуджує придушення свободи слова в Білорусі і застосування сили проти учасників мирних акцій, виступив Євросоюз.

Як повідомлялося, 25 березня білоруська влада жорстоко розігнала акцію демократичних сил в День Волі. Багато громадських діячів та журналістів  були затримані і побиті.  Жоден з представників Білоруського національного конгресу не зміг брати участь в акції на День Волі в Мінську: Володимир Некляєв був заарештований і пізніше госпіталізований, а місцезнаходження Миколи Статкевича залишається невідомим.

В ході Дня свободи в Білорусі затримані як мінімум 25 журналістів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News