СК РФ "склепав" чергову справу проти українських військових

Понеділок, 27 березня 2017, 12:26

Слідчий комітет Росії порушив проти кількох українських військовослужбовців чергову справу про застосування заборонених засобів і методів ведення війни.

Про це повідомила в понеділок в.о. керівника управління по взаємодії із засобами масової інформації СК РФ Світлана Петренко, інформує сайт СК РФ.

Зокрема командира роти "Карпатська Січ" 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України молодший лейтенант Олега Куцина спільно з командиром 93 окремої механізованої бригади ЗСУ полковником Владиславом Клочковим звинувачують у веденні "прицільних артилерійських обстрілів по об'єктах цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями в населених пунктах самопроголошеної "ДНР".

Те ж російське слідство інкримінує командиру полку спеціального призначення "Дніпро-1" МВС України полковнику В'ячеславу Печененку.

Крім того, за аналогічною статтею Кримінального кодексу РФ порушено кримінальну справу в зв'язку з "артилерійськими обстрілами з 11 по 23 березня".

Як відомо, Слідчий комітет Росії періодично заводить справи, фігурантами якої є, зокрема керівники української армії.

Росіяни звинувачують українських військових у "геноциді російськомовного населення" на Донбасі і "застосуванні заборонених засобів і методів ведення війни".

При цьому за весь час подій на Донбасі Слідком не повідомляв про розслідування застосування бойовиками російських РСЗВ "Град", системи "Бук", якою був збитий малайзійський боїнг, крім того, немає жодного розслідування про постачання Росією озброєння на територію України, а також про те, яким чином в Україні на боці бойовиків воюють російські військові.

Як відомо, Росія незаконно анексувала АРК Крим в 2014 році, а також почала реалізовувати проект "Новоросія" на території українського Донбасу.

На Донбасі воюють кілька тисяч російських кадрових військових і не менше 35 000 бойовиків, керованих ВС РФ.

Генпрокурор Юрій Луценко в серпні 2016 року назвав прізвища 18 російських військових чиновників, яким повідомили про підозру в організації гібридної війни з Україною.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...