Навального заарештували на 15 діб

Понеділок, 27 березня 2017, 15:18

Тверський суд Москви призначив опозиціонеру Олексію Навальному покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту за непокору співробітникам поліції під час затримання на несанкціонованій масовій акції в центрі російської столиці.

Про це передає в понеділок російський "Інтерфакс".

Таким чином, суд визнав Навального винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 19.3 Кодексу про адміністративні правопорушення (КоАП РФ) (Непокора законному розпорядженню співробітника поліції).

Раніше в понеділок суд визнав Навального винним і призначив покарання у вигляді штрафу в 20 тисяч рублів за організацію несанкціонованої масової акції.

Сам Навальний не визнав провину у вчиненні опору поліцейським.

"Свою провину в цьому не визнаю. Я завжди виконую законні вимоги поліцейських", – сказав Навальний в суді.

Захист Навального просив перенести засідання на наступний день.

"Ми цей матеріал не бачили, у нас немає часу підготуватися, і таким чином порушується право Навального на кваліфікованого захист", – сказала адвокат опозиціонера Ольга Михайлова.

Суд відмовився задовольнити її клопотання. У зв'язку з цим опозиціонер і його адвокат заявила судді відвід, який вона відмовилася взяти.

"26 березня 2017 року в Москві Навальний, будучи організатором публічної акції в складі групи осіб в кількості 4 тисяч чоловік, на вимогу співробітників поліції припинити свої дії відмовився, почав вириватися і став відбивався руками і ногами, намагаючись створити метушню", – оголосила матеріали справи суддя Алеся Орєхова.

Як відомо, масові акції проти корупції, приводом для яких стало розслідування Навального про "таємну імперію" Дмитра Медведєва, пройшли 26 березня в десятках міст Росії. Поліція затримала щонайменше 1 030 учасників мітингу, включаючи Навального.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування