У Путіна чекають, що українська влада "захистить" російські банки

Вівторок, 28 березня 2017, 14:07

В Росії очікують, що українська влада "захистить" російських інвесторів і їх права в Україні.

Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи ситуацію із російськими банками і підприємствами в Україні, передає російське агентство "РИА Новости".

За його словами, Кремль розраховує, що влада України "захистить російський бізнес від нападок ультранаціоналістів".

"Безумовно, ми хочемо і розраховуємо, що інтереси зарубіжних інвесторів, якими в Україні є російські компанії, будуть забезпечуватися і захищатися державою, якщо ця держава є дієздатною. І ми розраховуємо, що українська держава захистить приватну власність зарубіжних інвесторів від нападок ультранаціоналістичних і екстремістських елементів", - сказав Пєсков.

При цьому він додав, що Росія не буде вживати заходів щодо українського бізнесу у відповідь. Пєсков також заявив, що Україна має нульову інвестиційну надійність "після того, що стало відбуватися".

Як відомо, у понеділок стало відомо, що "Сбербанк" продає українську "дочку".

Раніше, президент затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

12 березня у різних областях України активісти позаливали банкомати "Сбєрбанку" монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.

Пізніше замглави НБУ Катерина Рожкова звернулася до правоохоронних органів з проханням забезпечити безперебійну роботу відділень банків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News