Сапери почали знищення боєприпасів, зібраних в Балаклії

Середа, 29 березня 2017, 00:55
Сапери почали знищення боєприпасів, зібраних в Балаклії

28 березня військовослужбовці ЗСУ приступили до знищення боєприпасів, зібраних на території військової частини і міста Балаклія.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.

"Військові сапери зробили пробну закладку, щоб після підриву проаналізувати результати вибуху з метою підтвердження розрахунків щодо сили ударної хвилі, розльоту осколків тощо", - наголошується в заяві.

Як відзначили в Міноборони, це робиться для того, щоб з'ясувати, скільки боєприпасів по тоннажу можна буде знищувати саме на цьому місці з дотриманням заходів безпеки.

"Ділянку, де відбувається знищення боєприпасів, обрано на відстані близько 10 кілометрів від райцентру з урахуванням усіх існуючих та можливих факторів, що забезпечує безпеку під час підриву та унеможливлює розліт осколків", - додали в міністерстві.

У Міноборони попередили, що в Балаклії найближчим часом будуть чутні звуки вибухів, проте це не становитиме загрози для населення.

 
 

Як відомо, в ніч на 23 березня через пожежу почалися вибухи на найбільшому в Україні складі боєприпасів неподалік від міста Балаклія Харківської області. Спершу гасити вогонь було неможливо через вибухи, але під вечір 24 березня пожежу повністю ліквідували.

Влада України не виключає диверсії.

За інформацією МОЗ поранено 3 особи та 1 особа загинула. Ще дві людини отримали порізи при розборі завалів будинку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News