Ситник: Ми не можемо упевнено сказати, що в когось одне громадянство

Середа, 29 березня 2017, 10:58

Керівник НАБУ Артем Ситник наполягає, що наразі не можна з упевненістю говорити, чи має будь-який чиновник інше громадянство крім українського.

Про це Ситник сказав в інтерв'ю ГромадськомуТБ, відповідаючи на питання про британський паспорт голови ДФС Романа Насірова.

"У нас же немає єдиного обліку паспортів інших держав. Це можливо лише на рівні співпраці з компетентними органами інших держав. Тобто ми не можемо взяти зараз будь-кого і з упевненістю сказати, що в нього одне громадянство чи кілька", - сказав Ситник.

Відповідаючи на питання про британський паспорт Насірова, він сказав:

"Ми не бачили сам паспорт, він не був виявлений у Насірова в ході обшуку чи затримання. У нас були дані від Національного кримінального агентства, це основний правоохоронний орган Британії, і уповноваженою особою цього органу було направлено нам інформацію, що в нього є британський паспорт", - сказав він.

"Саме цей документ був наданий в суді як підтвердження слів прокурора. Не довіряти уповноваженій особі Національного кримінального агентства Британії у нас підстав не було", - додав він.

Відповідаючи на уточнення про те, що СБУ не володіє інформацією про британське громадянство Насірова, при тому, що він був допущений до держтаємниці, а у графі про допущення має бути вказано, чи має та людина інше громадянство і чи не збрехав тоді Насіров, Ситник сказав:

"Виходить, що так. Але СБУ написало, що не має інформації".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...