НАЗК ще розбирається в змінах до е-декларування

Середа, 29 березня 2017, 15:38

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило деякі роз'яснення до зміненого антикорупційного законодавства.

Про це йдеться в повідомленні НАЗК, оприлюдненому 29 березня.

Зокрема відзначається, що на даний момент можна дійти наступних висновків:

"Для осіб, які вже подавали електронні декларації, термін подання декларації за 2016 рік не змінився, тобто, до 1 квітня 2017 року", – наголошують у НАЗК.

Також в агентстві наголошують, що для осіб, які вперше подають щорічні декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, строк подання декларації законом подовжено до 1 травня 2017 року.

У НАЗК також роз'яснюють, що документом передбачено, що "особи, яких цим законом віднесено до суб’єктів електронного декларування, подаватимуть декларації за 2017 рік до 01 квітня 2018 року".

Водночас в агентстві зазначають, що робота над детальним аналізом закону, який набирає чинності 30 березня 2017 року, триває і за її результатами одразу будуть надані детальні коментарі.

Читайте також: "16 січня Петра Порошенка"

Як повідомлялося, 27 березня президент Петро Порошенко підписав нашумілий закон, відповідно до якого члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Водночас Порошенко підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, Адміністрації президента й депутатів ВР для узгодження змін до відповідного закону.

Як відомо, Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв критикував остаточний варіант закону, зазначаючи, що в ньому містяться норми, які суперечать одна одній.

24 березня Верховна Рада спробувала, але не змогла скасувати результати голосування за цей законопроект.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування