СБУ: На Львівщині РФ хотіла показати "поляків", що блокують дорогу

Середа, 29 березня 2017, 18:16

У Львівській області біля міста Львова група осіб намагалася блокувати основну дорогу, яка веде до польського кордону.   

Про це заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук під час брифінгу у середу.

За його словами ця провокація була "частиною спланованої інформаційної операції, яка була організована для того, щоб розпалювати міжетнічну і міжнаціональну ворожнечу між дружніми польським і українським народами".

"О 10 годині ранку близько 50 осіб організовано прибули до села Гряда Жовківського району, де намагалися перекрити рух автотранспорту та почали палити шини, намагаючись створити відповідну негативну картинку для подальшої її трансляції, як певних негативних подій, що відбуваються в Україні", - сказав він.

За словами Ткачука, це було невдалою спробою більшої інформаційної операції Росії.    

Він розповів, що ще з 7 години ранку організатори акції прибули на місце події. Водночас вони створили спеціальний акаунт для передачі через нього відеоматеріалів.

"Акція мала тривати до 10 години вечора і учасники акції були налаштовані чинити активний опір правоохоронцям…Серед гасел, які тривали учасники "Ні геноциду поляків", "Волинь в наших серцях" (польскою мовою)", - розповів він.

Ткачук заявив, що учасників акції звезли з Хмельницької, Івано-Франківської і Закарпатської областей.

"За оцінками наших фахівців організація і проведення цієї акції почалася одразу після пострілу по генконсульству Польщі у Луцьку", - розповів він.

"Крім бомжів серед учасників акції було встановлено велику кількість неповнолітніх осіб. Серед організаторів встановлено уродженця Луганщини і мешканку Львова, що перебуває на обліку у психдиспансері. Учасники акції не були етнічними поляками і не мали жодного відношення до вітчизняної польської громади. Натомість серед них була велика кількість осіб у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння. За участь у цій акції організатори пропонували по 150-200 грн в залежності від того, які завдання були розписані на учасників акції", - розповів він.

Ткачук розповів, що у організаторів акції знайшли інструкції, записки із розцінками і супровідними матеріалами, які були потрібні "для створення картинки".      

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...