Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму затримали журналіста сайту "Article 20"

Четвер, 30 березня 2017, 12:27

У Сімферополі затримали журналіста правозахисного ресурсу "Article 20" Тараса Ібрагімова, а також Османа Аріфова й Ризу Ізетова.

Про це повідомила Таміла Ташева в Facebook 30 березня.

"Журналіста, кореспондента ресурсу www.article20.org Тараса Ібрагімова, який офіційно працює для видання, також нашого колегу, який працює з темою Криму, затримали. Його затримали й повезли в центр протидії екстремізму. Разом із ним затримали Osman Arifm і Ізетова Різу", – написала вона.

"Забрали паспорти, тримають у підвалі", – повідомила Ташева.

За її даними, Ібрагімов, Аріфов та Ізетов чекали на вихід Ремзі Бекірова із Цента "Е" на вулиці Декабристів – там їх і затримали.

"На даний момент Османа Аріфова випустили. Двоє інших людей досі перебувають у підвалі", – уточнила Ташева.

Раніше у четвер активіста Ремзі Бекірова затримали за звинуваченням у тому, що він нібито розмістив у мережі ВКонтакте заборонений матеріал (20.29 КоАП РФ), повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв.

Як відомо, 21 лютого цього року в Сімферополі поліція приїхала з обшуком до кримського татарина Марлена Мустафаєва й затримала близько 20 осіб, серед яких були Осман Аріфм, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Риза Ізетов, Алім Карімов, Валід Абу Фарід, Сейран Муртазаєв та інші.

Article20.org – правозахисний і інформаційний ресурс, названий на честь 20 статті Загальної декларації прав людини, яка мовить про те, що "кожна людина має право на свободу мирних зборів та асоціацій".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування