Луценко нарікає, що українських в'язнів немає кому лікувати

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:00

Відділи у межрегіональних управліннях Міністерства юстиції, які опікуються медичним забезпеченням в’язнів, відчувають кадровий "голод", що є свідченням їх неналежного формування.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко 31 березня на нараді щодо забезпечення незалежності та демілітаризації медичних служб Державної кримінально-виконавчої служби, повідомляє прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

На нараді зокрема Луценко зупинився на основних системних проблемах медичного забезпечення ув'язнених.

За словами генпрокурора, станом на 30 березня 2017 року в пенітенціарних закладах померло 144 ув’язнених та засуджених проти 112 за аналогічний період минулого року.

"І це при тому, що унаслідок гуманізації кримінального законодавства, виконання закону "Савченко" кількість в’язнів в установах постійно зменшується (за 2016 рік – з 81,4 до 60,6 тис.)", – зазначив Луценко.

За словами генпрокурора, кількість інвалідів в установах сягає 1200 осіб, які потребують особливого медичного нагляду.

"Лише третину складає укомплектування штату відділів медичного забезпечення у 6 міжрегіональних управліннях Міністерства юстиції, які мають щоденно контролювати та своєчасно реагувати на системні порушення в медичній сфері у підпорядкованих установах", – наголошує Луценко.

Водночас державне фінансування потреб медичного забезпечення поточного року, як і останні декілька років не перевищує 22-23 %.

"Катастрофічно не вистачає лікарів та середнього медичного персоналу, укомплектовування посад яких у багатьох установах не перевищує 50-60%", – підкреслив генпрокурор.

Про результати наради в Генпрокуратурі обіцяють повідомити пізніше.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування