Військовим збільшили премії за виконання бойових завдань в АТО

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:37

Починаючи з квітня, розмір грошової винагороди за виконання бойових завдань у зоні антитерористичної операції збільшується на 1100-1500 гривень.

Про це повідомив президент Петро Порошенко на урочистостях з нагоди випуску слухачів оперативно-стратегічного та оперативно-тактичного рівнів підготовки Національного університету оборони України ім. Івана Черняховського.

"Після консультацій з міністром оборони, з начальником Генерального штабу я прийняв рішення і доручив, щоб з 1 квітня підвищити розмір додаткової грошової винагороди за виконання завдань в антитерористичній операції", – цитує слова глави держави прес-служба штабу АТО в Facebook.

За словами президента, тепер військові, які виконують бойові завдання безпосередньо на лінії зіткнення, будуть додатково до заробітної платні отримувати 7500 гривень.

При цьому, каже Порошенко, для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії, розмір надбавки буде збільшено на 1100 грн, і вони в цілому будуть додатково отримувати 3500 гривень.

Голова держави повідомив також про нову ініціативу в частині забезпечення військових житлом.

"Ми прийняли рішення започаткувати нову практику забезпечення випускників Національного університету оборони України, які направляються для проходження військової служби у війська, службовим житлом. І вже у цьому році близько 20% випускників і, в першу чергу, тих, хто направляється для виконання бойових завдань, отримають ордери на квартири", – сказав Порошенко.

Президент доручив міністру оборони Степану Полтораку за 3-4 роки довести показники щодо забезпечення житлом цієї категорії військових до 100%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування