Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Активісти під судом вимагають запобіжного заходу для Насірова

Неділя, 5 березня 2017, 18:38
Активісти під судом вимагають запобіжного заходу для Насірова

Під будівлею суда у Києві, де для голови ДФС Романа Насірова мали обрати міру запобіжного заходу, зібралися нардепи та громадські активісти з вимогою провести засідання суду та не дати можливості вивезти Насірова з будівлі. 

Зокрема до анонсованої раніше на 19:00 акції на вул.Смірнова-Ласточкіна зібралися представники "Автомайдану", які кількома автівками заблокували виїзд з території суду.

Також присутні нардеп Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Юрій Дерев'янко, представники "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі, Давид Сакварелідзе та інші активісти РНС, колишні бійці "Азова" та молодь з "Національного корпусу".

У коментарі журналістам учасники блокування заявили, що основна мета акції - не дати можливості вивезти Насірова з будівлі суду, який, за словами адвокатів, досі перебуває всередині. Також учасники акції планують домогтися призначення чергового судді, який зможе розглянути клопотання захисту Насірова про відвід судді Олександра Бобровника та призначити іншого  суддю для обрання запобіжного заходу. 

"Після того, як сплине час попереднього затримання - 72 години - о 23:00 - Насірова звільнять, і потрібна буде нова підозра і нове затримання.... за той час, поки їх підготують, Насіров може втекти, і подальші дії НАБУ та САП не матимуть результата", - зазначив нардеп Мустафа Найєм.

У свою чергу один з учасників "Автомайдану" Олексій Гриценко припустив, що у разі непродовження судового засідання "активісти будуть готові поїхати додому до голови суду (Людмили Шереметьєвої) з вимогою визначити суддю, який зможе розглянути справу Насірова до визначеного терміну (23:00 5 березня")".

Під судом також встановлено колонки, лунає музика. У деяких присутніх - прапори України та "Автомайдана". 

 
 
 
 
 
фото - галина Калачова
 
 

Як відомо, раніше адвокат Насірова Олександр Лисак заявив, що захист не виключає оголошення Насірову нової підозри та повторного затримання після того, як ввечері 5 березня спливе термін попереднього затримання.

У свою чергу в НАБУ заявили, що не вручатимуть голові Державної фіскальної служби нову підозру, якщо у неділю не поновиться засідання з обрання йому запобіжного заходу.

У неділю в засіданні Солом'янського суду з обрання запобіжного заходу для глави ДФС було оголошено перерву, оскільки захист Насірова заявив клопотання про відвід судді Олександра Бобровника.  Речниця суду повідомила, що заяву захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді буде розглянуто у понеділок.

НАБУ закликає суддів невідкладно розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу Насірову.

Напередодні запобіжний захід також не було обрано - засідання суду було перенесено  на ранок 5 березня. 

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. Прокурори САП просять суд про утримання Насірова під вартою або безпрецендентну заставу у сумі 2 млрд. гривень, та відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування