На нових власників "віджатих" підприємств в ОРДЛО чекають санкції ЄС та США

Неділя, 5 березня 2017, 21:58
На нових власників віджатих підприємств в ОРДЛО чекають санкції ЄС та США

Проти можливих нових власників підприємств, що мають українську юрисдикцію та розміщені на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей можуть бути введені санкції з боку ЄС та США.

Про це 5 березня в ефірі телеканалу "Інтер" заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв. 

"Йдеться про захоплення, я б навіть сказав, про рейдерство з російського боку та боку російських бойовиків. Це рейдерство жодною з цивілізованих країн світу не визнається і ми вже маємо чітку позицію і країн-членів ЄС і США про невизнання - це перший етап. Другий етап - введення точкових санкцій проти тих власників і тих компаній, в тому числі російських, які можуть у перспективі стати власниками українських підприємств", - повідомив Єлісєєв. 

Як відомо, 1 березня бойовики ОРДЛО заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під "зовнішнє управління" бойовиків "ДНР" та "ЛНР". У Кремлі  заявили, що не вважають "віджиманням" так звану "націоналізацію" підприємств.

У свою чергу СБУ оприлюднила запис розмови ватажка бойовиків Олександра Захарченка про те, що вони готують власну "блокаду", зокрема постачання вугілля, на територію підконтрольну Києву. У розмові Захарченка також йшлося про те, що  "націоналізовані" бойовиками українські підприємства будуть передані олігарху-втікачу, "бухгалтеру" Сім'ї Януковича Сергію Курченку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування