Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Українська сторона спростувала фейк бойовиків про хімзброю ЗСУ

Вівторок, 18 квітня 2017, 10:57

Українська сторона СЦКК повідомляє, що "ЗМІ" ОРЛО поширюють брехню про нібито отруйні речовини на складах ЗСУ в Луганській області.

Про це йдеться у заяві прес-служби Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

"Так, 17 квітня, на web-сайті "Луганский информационный центр" було опубліковано матеріал із заявою представника Народної міліції ОРЛО полковника Андрія Морочко під назвою "ВСУ хранят на сладах в Станично-Луганском районе отравляющие вещества – Народная милиция", - розповіли у центрі.

Там підкреслили, що викладена в цьому матеріалі інформація не відповідає дійсності, оскільки керівництво держави ще 13 січня 1993 року підписало Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення і суворо її дотримується.

"Україна, на відміну від Російської Федерації та їх помічників у особі керівництва НЗФ ОРДЛО, ці зобов’язання повністю виконала", - зазначили в СЦКК.

Як повідомлялося, у березні російське державне інформагентство "РИА Новости" опублікувало фейк про Україну і нібито радіоактивний витік, пославшись на публікацію в норвезькому виданні, де про Україну згадки немає.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...