Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Під Керчю знайшли тіла трьох моряків із судна "Герої Арсеналу"

Середа, 19 квітня 2017, 13:08

Тіла трьох загиблих моряків знайшли в районі кораблетрощі суховантажа "Герої Арсеналу" у Керченській протоці.

Про це повідомило "РИА Новости" джерело в російських екстрених службах.

"На борт рятувального судна піднято тіла двох загиблих, поблизу судна виявлено ще одного загиблого", – сказав співрозмовник агентства.

Офіційно підтверджено порятунок одного з 12-ти членів екіпажа – українця. Також була інформація, що вдалося врятувати 3-х членів екіпажа.

На місці події працюють рятувальники, туди спрямовано водолазів й підводний апарат "Фалькон". Раніше повідомлялося, що пошукам заважає погана погода: високі хвилі й сильний вітер.

Як відомо, суховантаж, який плив із порту Азов до Туреччини з вантажем зерна, затонув у ніч на середу. На борту було 2 росіян, один із яких капітан, 9 українців і 1 громадянин Грузії.

Влада Краснодарського краю повідомляла, що у трюмах суховантажу може бути до 30 тонн нафтопродуктів. Губернатор Кубані Веніамін Кондратьєв скликав екстрену селекторну нараду з цього приводу.

У прес-службі управління МНС у Краснодарському краї РФ запевнили, що розливу нафтопродуктів на місці аварії немає, передає ТАСС.

СК РФ порушив кримінальну справу за статтею "Порушення безпеки руху й експлуатації морського й внутрішнього водного транспорту".

Турецька компанія Gunes shipping, яка є оператором суховантажа, що затонув у Чорному морі, запевнила, що судно було у відмінному стані.

Судно "Герої Арсеналу" – суховантажний теплохід типу "Волго-Балт", побудований у 1980 році на Словенському суднобудівному заводі. Впродовж 8 років судно базувалося в Калінінграді, а в 1988 році було переведено в Херсон і передане Укррічфлоту (тоді воно й отримало назву "Герої Арсеналу").

До 2013 року судно експлуатувалося "Укррічфлотом", потім його продали турецькій компанії US Deepblue Shipping. Із лютого 2015 року суховантаж ходив під прапором Панами й назвою "Geroi Arsenala". Оператором судна була турецька фірма Gunes Shipping.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування