Екс-нардеп РФ розповів, хто стоїть за вбивством Вороненкова

Четвер, 27 квітня 2017, 12:46
Екс-нардеп РФ розповів, хто стоїть за вбивством Вороненкова

Колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов вважає, що за вбивством екс-депутата російського парламенту Дениса Вороненкова в Києві стоять російські спецслужби.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Апостроф".

За його словами досі не з'являється "альтернативних варіантів".

"Я багато чого не все можу розповісти… є ряд досить цікавих деталей щодо того, як саме діяли кілери, як вони були організовані, де і як вони отримували замовлення. Але все це лише підтверджує загальну теорію, що за цим стоять російські спецслужби і, скоріше за все, конкретна людина", - сказав Пономарьов.

На його думку, ця справа з точки зору розкриття простіша ніж справа Павла Шеремета.

Він також додав, що завдяки охоронцеві був убитий кілер, а відповідно, відомо, хто він був, відомі спільники, відомо, як вони отримували замовлення, відомо, які у них були проблеми по ходу реалізації цього злодіяння.

"Тобто, всі подробиці видно. Головне, що для слідства потрібно зробити, те, над чим вони працюють – це довести, хто був замовником", - зазначив Пономарьов.

Як відомо, 23 березня, у центрі Києва при вході в готель Прем’єр Палас розстріляли колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Він ішов на зустріч із ще одним колишнім депутатом Держдуми Іллею Пономарьовим.

Нападник вистрілив у Вороненкова та його охоронця, охоронець встиг у відповідь вистрілити у кіллера. І охоронець, і кілер отримали поранення. Пізніше кілер помер у лікарні.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії, а в грудні автоматично отримавукраїнське громадянство, оскільки має українське коріння.

Він розповідав, що помічник президента РФ Владислав Сурков був проти анексії Криму, а депутатів змушували голосувати за анексію.

Сам Вороненков також голосував за анексію Криму, проте заявляв, що його не було в залі під час голосування, а проголосувала його картка.

24 березня Антон Геращенко на своїй сторінці в Фейсбук написав, що вбивця Вороненкова - громадянин України Павло Паршов, який пройшов спеціальне навчання в школі для диверсантів в Росії.

"Вбивство Дениса Вороненкова було скоєно громадянином України, Паршовим Павлом Олександровичем, 1988 року народження, уродженцем міста Севастополь, агентом російських спецслужб. (...) У Росії, де він перебував перед перекиданням в Україну, він пройшов курс спеціального навчання в школі для диверсантів, створеної ще за часів сталінського НКВС", - написав Геращенко на сторінці в Фейсбуці.

За даними депутата, в Україні Паршов вів звичайне життя, був приватним підприємцем, в 2011 році був оголошений в розшук за економічні злочини.

"За своє життя Павло Паршов ніколи офіційно не виїжджав за кордон України. Але в лютому 2015 року він перетнув кордон України, пройшовши пішки через один з КПП на кордоні з Білоруссю", - пояснив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News