Reuters: Штаб Трампа мав 18 контактів з РФ, спілкувалися і з Медведчуком

Четвер, 18 травня 2017, 14:34

Майкл Флінн та інші радники штабу чинного президента США Дональда Трампа за останні 7 місяців виборчої кампанії мали щонайменше 18 контактів з російськими чиновниками та наближеними до Кремля особами.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на діючих і колишніх американських чиновників.

Як зазначає агентство, шість з цих раніше не відомих контактів були розмовами між послом Росії в США Сергієм Кисляком і радниками Трампа, включаючи Майкла Флінна, екс-радника з нацбезпеки.

При цьому контакти активізувалися після 8 листопада, коли сторони обговорювали створення тилового каналу зв’язку , який міг би обійти бюрократичні процедури США.

У січні Білий дім спочатку заперечував будь-які контакти з російськими чиновниками протягом кампанії, потім повідомив про чотири зустрічі радників Трампа з Кисляком.

Джерела, які розповіли про контакти, зазначили, що вони не побачили доказів будь-якого злого умислу в комунікації штабу Трампа і російських чиновників.

Білий дім не відповів на запит агентства про коментарі цих даних. Адвокат Флінна відмовився від коментарів. МЗС РФ теж відмовилося коментувати контакти.

Повідомляється, що 18 двінків і обмінів електронними листами відбулися з квітня по листопад 2016 року.

Розмови стосувалися налагодження економічних відносин між РФ і США, що постраждали від санкцій, взаємодії у боротьбі з "Ісламською державою" і Китаю.

Агентство повідомляє, що спілкування відбувалося між радниками штабу Трампа і наближеними до російського президента особами. Одним з таких був кум Путіна, український олігарх і політик Віктор Медведчук.

З ким у штабі Трампа контактував Медведчук достеменно невідомо, однак теми розмови включали співпрацю Росії і США. Сам Медведчук заперечує будь-які контакти з будь-ким у штабі Трампа.

"Я не знайомий з жодним із близьких соратників Дональда Трампа, тому жодним чином", -  сказав він по електронній пошті Reuters.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку 13 лютого через скандал про контакти з Росією.

Також нещодавно ЗМІ повідомили, що у лютому президент США Дональд Трамп під час зустрічі з тодішнім директором ФБР Джеймсом Комі попросив припинити розслідування стосовно Флінна.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...