Минулої доби в зоні АТО загинув один боєць ЗСУ

П'ятниця, 16 червня 2017, 07:17

Підтримувані Росією озброєні бандформування на сході України 50 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України вздовж усієї лінії фронту, один український воїн загинув.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Із зафіксованих 50 обстрілів 9 було здійснено із забороненого Мінськими угодами озброєння. Крім того окупанти двічі обстріляли житлові квартали прифронтових населених пунктів.

Приморський напрямок. Тут 15 червня відбулось найбільше фактів порушення противником режиму припинення вогню - 24.

Зранку проросійські озброєні банди з реактивних артилерійських систем обстріляли житлові квартали Мар’їнки. Незважаючи на чималі пошкодження декількох будинків, ніхто з цивільних не постраждав.


Впродовж дня на цій ділянці фронту бойовики били зі 120-мм мінометів в районі Мар'їнки, Павлополя, Широкиного та Водяного. Поблизу Красногорівки й Талаківки бандити застосовували міномети калібру 82 мм.

Окрім того, ціла низка збройних провокацій окупантами була здійснена поблизу Гнутового, Лебединського, Чермалика та Новомихайлівки. Там бойовики неодноразово відкривали вогонь різної інтенсивності з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок. Тут підрозділи російсько-терористичних військ здійснили 13 обстрілів оборонних укріплень сил АТО.

Спершу загарбники з передмістя тимчасово окупованої Горлівки обстріляли з артилерії калібру 122 мм позицій ЗСУ поблизу селища Південне. В той самий час загарбники інтенсивно обстрілювали опорні пункти сил АТО в районі Кам'янки з танків та мінометів калібру 120 мм.

Вже під вечір з таких же мінометів злочинці вели вогонь з напрямку Донецького аеропорту по українських воїнах, котрі тримають оборону поблизу Пісків. Ввечері найбільш напруженою ситуацію була у південному та північно-східному передмісті Авдіївки, де терористи били по опорних пунктах сил АТО з 82-мм мінометів та наявного у них піхотного озброєння.

Луганський напрямок. На даній ділянці лінії зіткнення вчора також було зафіксовано 13 ворожих збройних провокацій, більшість з яких вже після 18.00 години.

Зокрема, пізно ввечері бойовики випустили декілька мін калібру 120 мм по позиціях ЗСУ поблизу Катеринівки. Там же, а також в районі Щастя та Кримського бандити били з 82-мм мінометів.

У штабі АТО зазначили, що обстрілюючи з мінометів Щастя, бойовики випустили три міни безпосередньо по одному з житлових масивів цього населеного пункту. Ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Інформація щодо можливих руйнувань уточнюється.


Окрім того, на цьому напрямку з гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї кремлівські найманці відкривали вогонь по воїнах сил АТО в районі Новозванівки, Малинового, Донця, Валуйського, Новолександрівки, Станиці Луганської та Попасної.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
15:06
Країни G7 обіцяють посилити протиповітряну оборону України
14:55
До України повернути 17-річну дівчину, яку вивезли з ТОТ до Росії
14:51
Вчені знайшли докази публічного осквернення решток королівської родини Мая у Гватемалі
14:49
Україна отримає понад пів мільярда євро для проєктів в енергетиці та відновленні житла
14:29
Як Росія відповідає на запити Червоного Хреста про підтвердження полону? Пояснює речник МКЧХ
Усі новини...