Гройсман доручив розібратись з підвищенням цін на автогаз

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:17

Прем’єр Володимир Гройсман доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальній службі та правоохоронцям розібратися з підвищенням цін на зріджений газ.

Про це Гройсман заявив під час міжвідомчої наради в Кабміні, передає прес-служба Кабміну.

"Я хочу, аби служби, від кого це залежить, навели порядок на ринку автомобільного газу. Різке підвищення ціни на скраплений газ має всі ознаки змови. Ринок лихоманить. Це диверсія проти України. Ми маємо захистити внутрішнього споживача – рядових громадян", - сказав Гройсман.

Відтак глава уряду доручив відомствам з’ясувати причини підвищення цін на зріджений газ, а також вжити заходів для зниження вартості палива до 15 вересня.

"Я пропоную міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику скликати міжвідомчу комісію по паливу і напрацювати всі рішення з цього приводу. віце-прем’єр-міністру Володимиру Кістіону - порти, залізниця, митниця - прошу опрацювати максимально швидке проходження всіх процедур, включаючи перевалку та транспортування палива", - зазначив прем’єр.

Також Гройсман доручив ДФС та правоохоронцям проаналізувати учасників ринку автогазу, особливо "недобросовісних трейдерів".

"Також доручаю на рівні віце-прем’єр-міністрів за тиждень провести нараду і внести комплексну пропозицію щодо врегулювання ситуації", - додав глава уряду.

Окрім того, на нараді зазначили, що, за інформацією ДФС, за 8 місяців цього року обсяг імпортованого газу збільшився на 70 тис. тонн, порівняно з аналогічним періодом минулого року, і перевищив 600 тис. тонн. Разом з тим значно скоротилася кількість трейдерів, що постачають зріджений газ з Росії, звідки Україна отримує найбільше цього виду палива.

"Це є наслідок монополії. Наразі я вимагаю від АМКУ більш рішучих дій, а ще прошу всю інформацію - скільки було трейдерів, хто сьогодні працює на ринку, якими є джерела постачання палива - і цю статистику я покладу на стіл президенту України", - сказав Гройсман.

Як повідомлялося, ціни на скраплений газ на українських АЗС ростуть рекордними темпами. За місяць - майже на 40% до понад 16 грн за літр. Основною причиною зростання цін на автомобільний газ називають дефіцит ресурсу. Також вплинула зупинка на планові ремонти заводів в Білорусі.

Але, за твердженнями експертів, ціни на газ повинні знизитися до кінця року.

Більше про про зростання цін на скраплений газ в Україні читайте в матеріалі "Економічної правди" "Ціни на автогаз б'ють рекорди: чому і що буде далі".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...