Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС України закликає Росію забезпечити безпеку ОБСЄ

Вівторок, 26 вересня 2017, 15:29

У МЗС вважають, що бойовики зняли охорону з об’єктів СММ ОБСЄ у Горлівці, щоб створити аргументи за розміщення миротворців ООН на Донбасі лише для охорони персоналу місії.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

За даними зовнішньополітичного відомства, 24 вересня у місті Горлівка передова патрульна база СММ ОБСЄ була позбавлена фізичної охорони та захисту.

МЗС вкрай занепокоєне такими діями і розглядає їх як продовження свідомої практики залякування спостерігачів місії .

"Поза сумнівом, ці цілеспрямовані кроки покликані, серед іншого, створити додаткові штучні аргументи на користь запропонованої Росією і не підтриманої Україною та її міжнародними партнерами ініціативи щодо розміщення миротворчих сил ООН виключно з метою захисту персоналу СММ ОБСЄ уздовж лінії розмежування", - зазначається в повідомленні прес-служби.

"Вважаємо, що гарантування безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ під час виконання визначених мандатом місії завдань залишається одним з ключових зобов’язань у контексті імплементації Мінських домовленостей, підпис під якими поставила також і Російська Федерація як сторона конфлікту", - також додали у відомстві.

Також в МЗС вимагають негайно забезпечити безпеку персоналу, об’єктів та майна ОБСЄ на непідконтрольній Україні території.

"Вимагаємо від Росії невідкладно вжити вичерпних заходів для забезпечення повної безпеки персоналу, об’єктів та майна СММ ОБСЄ на тимчасово окупованій території ОРДЛО, а також надати місії повний і безперешкодний доступ до усіх районів, тимчасово непідконтрольних уряду України, включно з усією неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону", - наголосили в прес-службі.

Як відомо, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про те, що в Москві згодні на розміщення миротворців ООН на Донбасі тільки для охорони місії ОБСЄ і тільки при виконанні спостерігачами функцій, що випливають з Мінських домовленостей.

Раніше голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила, що не бачить логіки в пропозиції Держдепу США розмістити миротворців ООН на кордоні Росії і України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування