Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанк звинуватив Таруту в поширенні фейків у США

Вівторок, 26 вересня 2017, 18:10

Прес-служба Національного банку заявляє, що позафракційний нардеп Сергій Тарута за допомогою лобістів поширює в США неправдиву інформацію про Нацбанк.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.

"За наявною у Національного банку України інформацією, у Конгресі США не відбувалось сьогодні або іншими днями жодного офіційного слухання чи наради, які б становили офіційні заходи Конгресу США та теми, визначені у комунікаціях депутата Тарути", - заявляють в НБУ.

Згідно з інформацією відомства "у орендованій кімнаті відбувся малочисельний (до 20 осіб) неофіційний захід, організатором та модератором якого виступив представник лобістської компанії "LibertyInternationalGroup", а спікерами виступили Сергій Тарута та екс-співробітник НБУ Олександр Завадецький".

"Жодні офіційні представники Адміністрації та Конгресу США участі у цьому заході не брали", - заявляють в НБУ.

"Національний банк вважає розповсюджувану інформацію такою, що направлена на підрив міжнародного авторитету країни, успішності проведених реформ, дестабілізацію української банківської системи, та спробу дискредитації Національного банку в очах міжнародних фінансових організацій", - йдеться у заяві.

Як відомо, раніше на своїй сторінці у Facebook Тарута опублікував повідомлення, в якому заявив, що виступив з промовою на обговоренні в Конгресі питання корупції в Національному банку України. За словами нардепа наведені факти зацікавили колишнього главу ЦРУ Джеймса Вулсі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування