У штабі розповіли про гарячі точки зони АТО

Середа, 27 вересня 2017, 13:19

Минулої доби найбільш напружена ситуація на маріупольському напрямку спостерігалась у Водяному, де бойовики зранку вели активний вогонь з гранатометів та озброєння БМП.

Про це розповів на традиційному брифінгу 27 вересня речник  Міністерства оборони з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Вдень на всій лінії розмежування напрямку було тихо. Між 18 та 19 годинами бойовики провели по одній збройній провокації в Мар’їнці, Широкиному та Гнутовому, причому в останньому окупанти вели вогонь з БМП", – повідомив полковник.

За його словами, на донецькому напрямку у вівторок вогнева активність бойовиків була зафіксована виключно на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція "Шахта Бутовка".

Там російсько-окупаційні війська здійснили 7 збройних провокацій, під час яких вели вогонь з гранатометів різних систем та кулеметів. Українські війська відкривали вогонь у відповідь майже на всі збройні провокації противника.

На луганському напрямку минулої доби бойові дії розпочалися близько 17 години. Бойовики здійснили по одній збройній провокації з стрілецької зброї в Лопаскіному та Новозванівці.

Після цього ворог здійснив ще два обстріли по Кримському, під час одного з них окупанти застосовували гранатомети, зазначив Лисенко.

Речник АТО також підтвердив, що 26 вересня внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ не було, 1 військовий отримав поранення поблизу Авдіївки внаслідок ворожого обстрілу.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування